Kinderfysiotherapie & Kinderergotherapie

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via de website van Kinderfysiotherapie & Kinderergotherapie.

Maak een afspraak

Beschrijving


Kinderfysiotherapie & Kinderergotherapie Middelburg is een gespecialiseerde kinderpraktijk in Middelburg. Een enthousiast en ervaren team richt zich op de behandeling van 0-18 jarigen uit Walcheren. Vanuit de kracht van ontwikkeling sluiten ze aan bij het kind. De praktijk is opgericht door Robert van der Hilst in 2000 aan de andere kant van de straat, namelijk Kruitmolenlaan 70. In 2014 hebben Mathijs Pagé en Olivier van der Hilst de praktijk van hem overgenomen.

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is er sprake van “ontwikkeling gerelateerde problematiek”. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig dan andere kinderen om een vaardigheid te leren. Naarmate het kind ouder wordt, zijn steeds meer vaardigheden nodig om aan de eisen van de omgeving te voldoen. Elk kind is op zijn/haar manier uniek.
De praktijk wil vanuit de kracht van ontwikkeling aansluiten bij het kind. Het is heel belangrijk om te beseffen dat we niks kunnen veranderen, maar hoogstens samen met de ouders het kind kunnen sturen.

Doordat het team zich alleen op kinderen richt hebben ze de mogelijkheid om zich nog meer te verdiepen in specialistische hulpvragen en elkaar hierin te ondersteunen. Hierdoor kunnen specialistische vragen omtrent het kind nog beter beantwoord worden. Er is een breed netwerk aan zorgverleners en onderwijs waar de praktijk mee samenwerkt om zo de beste zorg te leveren voor kind en gezin.

Naast de hoofdlocatie in Middelburg is de praktijk werkzaam op Stichting Lentekind, meerdere behandelgroepen en diverse scholen waaronder een locatie in Terneuzen die ook voor externen toegankelijk is.

Wilt u meer weten over wie we zijn en wat we doen, bezoek dan onze eigen website of neem laagdrempelig contact met ons op.

Team

Disciplines


Binnen de praktijk bieden we zowel kinderfysiotherapie als kinderergotherapie aan.
Als team bieden we gespecialiseerde zorg aan:

Specialisaties

Ook samenwerken? Praktijkruimte te koop / te huur